S?ód ten ma zastosowanie w szerokiej gamie produktów piekarskich. Tradycyjnie u?ywa si? go wraz z m?kami pe?noziarnistymi, jest idealny zamiast karmelu do ciemnego pieczywa. Proces samoczynnej fermentacji i nieenzymatycznego brazowienia s?odu sprawia, ?e pieczywo z jego dodatkiem uzyskuje charakterystyczny smak i aromat. Jego dodatek zapewnia oryginaln? brazow? barw?, zwi?ksza si? obj?to?? pieczywa i wyd?u?a jego okres ?wie?o?ci.
Sposób u?ycia: przygotowa? wcze?niej rozczyn s?odu (2 do 6% ilo?ci m?ki), zaparzaj?c m?k? s?odow? z dodatkiem minimum 10% m?ki w?a?ciwej gor?c? wod? (90-95 stopni C). Powsta?? mas? miesza? przez oko?o 10 minut, poczeka? trzy do czterech godzin. Pozosta?e sk?adniki ciasta dodawa? po ostygni?ciu do temperatury 28-32 stopni C. Im d?u?szy czas zaparzania, tym lepsze przej?cie substancji barwi?cych do ciasta.
Category: Food & Beverages -> Food & related products -> Bakery products
Eko - Market Sp. z o.o. |
|||||||
Street: | Prymasa Tysi?clecia 83 | ||||||
City: | Warszawa | ||||||
Postal code: | 01-242 | ||||||
Region: | Mazovia | ||||||
Country: | Poland | ||||||
Phone: | +48 51 0041020 | ||||||
Fax: | +48 22 4078702 | ||||||
|
|||||||
|
|||||||
Contact person |
|||||||
Name and Surname: | Piotr Ruszczewski | ||||||
Phone: | +48 22 4078702 | ||||||
Mobile: | +48 510041020 | ||||||